Lovas- és társaskocsikázás Radics Panzió Étterem kínálatából

Radics fogat Társas kocsi: felnőttek részére (12 fő), gyerekek részére (14-16 fő)

Sétakocsikázás során a résztvevők betekintést nyerhetnek e páratlan szépséggel megáldott vidék életébe.

Választani lehet 30 perces városnéző kocsizás és a 90 perces dél-zalai borvidék szőlőhegyére vezető útvonal között. Az utóbbinál a fogathajtók útközben frissen sült pogácsával kínálják az utasokat, a szőlőhegyre érkezve az út élményét és porát hűs nedűvel koronázzuk meg.

Árak:

 • 30 perces kocsikázás (min. 10 fő esetén) 1.000 Ft/fő + ÁFA
 • 90 perces kocsikázás (min. 14 fő esetén) 2.000 Ft/fő + ÁFA

Indulási időpontok és helszínek:

 • 17 óra, Radics Panzió Étterem parkolója
 • 19 óra, Radics Panzió Étterem parkolója

Lovaskocsikázás igényelhető:

Igény esetén a megdott útonaltól eltérően, a Vendég kívánsága szerinti útvonalon is biztosítjuk a társaskocsikázás lehetőségét és élményét.

Kevesebb, mint 10 fő esetén a 30 perces kocsikáázás 10.000 Ft + ÁFa.

Kistolmácsi Tó

Kistolmácsi Tó Letenyétől északra 7 km-re található Kistolmács, az alig 200 lelket számláló falucska. A település és a térség kiemelkedő gyöngyszeme a község területén található közel 12 ha-os területű tó. A térségben folytatott olajkutatások révén, egy szeizmikus robbanás következtében bővizű, kristálytiszta forrás tört a felszínre. Ennek a hatására jött a jóléti víztározó megépítésének ötlete az 1980-as évek végén. Végül a Zalaerdő, valamint Letenye és Kistolmács települések összefogásával, valamint vízügyi szakemberek bevonásával lett megvalósítva a Kistolmácsi tó terve. Eme mesterséges tó az év minden időszakában csodálatos és varázsaltos arculatát mutatja a látogatóknak, mivel természetes és érintetlen erdei környezetben található. Míg a nyár folyamán fürdőzők és strandolók sokasága látogatja, addig tavasszal és ősszel kirándulók, télen pedig a korcsolyázók keresik fel. A tilalmi időszakot kivéve a horgászok által is igen kedvelt a Kistolmácsi tó.

Budafai Arborétum

Budafai Arborétum Zala megye egyedülálló látványát nyújtó tájvédelmi területe a Budafai Arborétum, mely Letenyétől 15 km-re található. Az arborétum telepítése az 1950-es évek végén kezdődött meg. Jelenleg a park közel 50 ha-on helyezkedik el. Ez a terület ad otthont több és Észak-Európából, Ázsiából valamint Észak-Amerikából importált fafajnak. Jelenleg 220, többségben fás növény – fa illetve cserje vált megismerhetővé az érdeklődők számára. A májusban nyíló Azáleák páratlan és egyedülálló látványt nyújtanak. A Budafai Arborétum amellett, hogy kellemes kikapcsolódást, kirándulási lehetőséget biztosít - a kialakított turistautakkal, pihenőhelyekkel, forrásokkal - kutatási és megfigyelési lehetőséget is biztosít a zalai erdőtelepítésekhez.

Erdei Kisvasút

Erdei Kisvasút Letenyétől 7 km-re, Kistolmácson található Zala megye erdei kisvasútjának egyik végállomása. A kisvasút menetrend szerint közlekedik május 1-jétől szeptember 30-ig. A Zalaerdő által üzemeltetett keskeny nyomsávú vasút, több mint 100 km-en keresztül kanyarog Zala dimbes-dombos, erdős tájain át. A vasútvonalnak három végállomása van: Lenti, Csömödér és Kistolmács. Minden második hét vasárnapján közlekedik a kicsik és nagyok nagy kedvence, a Romániából importált Ábel nevű gőzös. Az erdei kisvasutat évente több ezren keresik fel az egyedülálló élmény, valamint a látványosságok miatt. A nyomvonal több turisztikai látványosságot is érint (Kerka völgye, vétyemi ősbükkös…) A felejthetetlen érzés és a páratlan zalai táj miatt érdemes részt venni eme különleges utazáson, mely kellemes kikapcsolódást nyújt.

Termálfürdők

Zala megye bővelkedik gyógy- és termálvizekben, mely forrásokat kihasználva fürdők sokaságával találkozhatunk a térségben.

Letenyei Termálfürdő

Letenyei Termálfürdő Letenye városa is büszkélkedhet egy újépítésű termálfürdővel, mely a Szapáry-kastély parkjában lett létrehozva. A felszínre törő közel 50 fokos vízre épült a strand, mely három medencével (gyermek-, tan- és úszómedence, valamint beülő medence) rendelkezik. Az összes medence melegvízzel van feltöltve. A strand szezonális jelleggel tart nyitva.

Bázakerettyei Termálfürdő

Bázakerettyei Termálfürdő Letenyétől északra 10 km-re található a Bázakerettyei termálfürdő, mely csodálatos környezetben várja a látogatókat. A strand és termálfürdő május közepétől szeptember közepéig szezonális jelleggel várja a strandolni vágyókat. A festői szépségű fürdő három medencével rendelkezik:

 • sportmedence (hideg-vizes)
 • ülő- és élménymedence (melegvizes)
 • pezsgőfürdő (melegvizes)

A strand és a kialakított környezet kellemes kikapcsolódást biztosítanak a pihenni vágyóknak.

Lenti gyógy- és termálfürdő

Lenti Termálfürdő Zala megye egyik legkomplexebb gyógy- égy termálfürdője Letenyétől 20 km-re található Lentiben. A létesítmény egész évben várja a kikapcsolódni, strandolni vágyókat. Sokrétű, változatos, valamint színvonalas szoláltatásokkal várja a látogatókat. Kicsik és nagyok egyaránt megtalálják a számukra megfelelő programot. Az élmény és wellness, a gyógyászat, az energiapark és szépségfarm mind hozzájárul a látogatók igényeinek minél sokrétűbb és változatosabb kielégítéséhez.

Zalai tájakon

Zalai tájakon Zala megye változatos tájai, a kanyargó utakkal átszelt dimbes-dombos táj magával ragadja az ide látogató, pihenni vágyókat. Zala sokszínű és mozgalmas kínálatával, programjaival várja az ide látogatókat. A Vétyemi ősbükkös, a Budafai Arborétum, a horgásztavak, a termálfürdők, az erdei kisvasút mind kellemes kikapcsolódást nyújtanak. Zala megyében található a Zalai Borút, mely a borkedvelők által igen kedvelt. Megyénken halad át az országos Kék túra útvonalának egy szakasza, mely a bakancsos turizmus kedvelőinek nagy kedvence. Az ország e vidékén, Bázakerettyén végeztek először az olajipar területén próbafúrásokat. Ezért hívják Bázakerettyét a magyar olajipar bölcsőjének. Betekintést tehetünk az olajipar történetbe, ha ellátogatunk a Bázakerettye mellett berendezett kismúzeumba. Határváros révén a környező országokba történő kirándulásra, valamint Horvátország és Szlovénia megismerésére is lehetőség nyílik.

Horgászat – Tótszerdahely

Horgászat Tótszerdahely Letenyétől alig 8 km-re található Tótszerdehely. A település határában, 5 ha-os magánkézben lévő területen, 2003-ban létesítettek két, fizetős horgásztavat, mely kora tavasztól késő őszig várja a horgászni vágyókat. A tavak és a környezetük úgy lett kialakítva, hogy az ide érkező baráti társaságok, családok minden tagja kellemesen el tudja tölteni idejét. A kialakított tűzrakóhelyek, a játszótér és parkosított pihenőhelyek idilli környezetet biztosítanak a családtagok számára.

A tavakban különböző halfajták találhatók: harcsa, compó, dévér, ponty, csuka, süllő. Horgászni kizárólag napijeggyel lehetséges, melyet a helyszínen meg lehet vásárolni. A napijegy ára csak a horgászat díját tartalmazza, az elvitelre szánt halét nem.

A napijegy ára: 900 Ft/fő/nap. További információ: 06-93/720-004

Horgászrend:

 • Horgászni minden nap 07 órától 21 óráig lehet.
 • A közlekedési eszközöket a kijelölt parkolóhelyen kell elhelyezni.
 • A tavakon 2 db horgászbottal, botonként legfeljebb 3-3 horoggal lehet horgászni.
 • A tavak környékén a szemetelés, horgászhoz méltatlan viselkedés a tavakról való kitiltással jár. A házirend betartása kötelező!
 • Haltartó szákban csak az elvitelre szánt hal tartható.
 • A halak mérlegelésére a Halász Csárdánál kerül sor.

Bussay Borászat – betekintés a zalai borászatba

Bussay Borászat Dr. Bussay László családi pincészete a Horvát-Magyar-Szlovén határ mellett Csörnyeföldnél található Letenyétől alig 12 km-re. A közel 5,5 hektáron gazdálkodó családi pincészet mintegy 10 éves múltra tekint vissza. A fő szőlőfajták: Olasz rizling, Rajnai rizling, Szürkebarát, Tramini. A borászatban csak saját termésű szőlőt dolgoznak fel. A borokat 1000 literes fahordókban erjesztik és érlelik, majd a palackozást követően palackozva árusítják. A termőhely adottságai, a talaj és az éghajlat teszi lehetővé, hogy egyedi ízek jellemezzék boraikat. A pincészet igényesen kialakított, idilli környezetben, csodálatos panorámával várja a látogatókat. A borászat rendelkezik egy feldolgozó-tároló helyiséggel, és egy 15 fő részére alkalmas bor kóstoltatóval. Szabadtéren 35-40 fő fogadására van lehetőség. Előzetes egyeztetés után mindenkit szeretettel várnak egy borkóstolóra.

Vadászat Zalában

Vadászat Zalában A csendes, természetes formájában megőrzött zalai táj, a szinte érintetlen zalai erdők ideális otthont biztosítanak az erdei állatoknak. Zala megye erdeinek adottságai igen jók a vadállomány szempontjából. Itt találhatók az ország legnagyobb bükkös-tölgyes erdőállományai, melyek a legjobb élőhelyet biztosítják a nagyvadak számára. Ezen a vidéken található szarvasbikáknak lehetőségük volt és van megélni a 14-16 éves kort, amikor hatalmas agancsaik a legnagyobb méreteket elérhetik. Ezen kívül nagy számban található vaddisznó, dámszarvas és őz is. Az itt található erdők ideális búvóhelyet biztosítanak az apróvadaknak – róka, vadnyúl, fácán. Zala erdői a vadászat kedvelőinek igen nagy kedvence a nagy vadállománynak köszönhetően. Igény esetén – előre egyeztetés után – a vadászathoz szükséges engedélyekkel rendelkező vendégeink számára vadászatot is szervezünk, melyhez természetesen igény esetén vadételt is felszolgálunk.

Zalai utakon – kerékpárral Zalában

kerékpárral Zalában Rohanó világunkban egyre inkább előtérbe kerül az egészséges és nyugodt életmód. Ennek egyik formáját képviseli a kerékpáros turizmus, mely egyre nagyobb teret hódít magának. Nem ritka az olyan hétvége, mikor az emberek gondolnak egyet és hátrahagyva a nagyvárost, elutaznak vidékre, hogy kikapcsolódjanak kicsit. A kerékpározás ideális lehetőség. Zala változatos, dimbes-dombos tájával, kanyargó – kisforgalmú – útjaival, természetes környezetével optimális hely a kerékpár, a szabad élet és természet kedvelőinek. A Dél-Zalai Erőtáj és Kerékpárút mely közel 90 km-en keresztül kanyarog, felejthetetlen élményt nyújt kijelölt útvonalaival (erdőben, kisforgalmú utakon, tavak és patakok mentén…) a kerékpárosok számára. Igény esetén kerékpár és GPS kölcsönzésére, szervizelésére is lehetőség van. A kerékpárutakkal kapcsolatos egyéb információ: www.del-zalai-erdotaj.hu

Vártúrák

A lendvai vár

A lendvai vár szlovén határtól alig pár km-re található. A vár a város történelmi kulturális központja. Már a XII. század elején állt a mai vár helyén egy vár jellegű erődítmény. A végleges formáját a XVIII. század második felében nyerte el, amikor az Esterházyak felújították. A várban még Mátyás királyunk is megfordult 1480-ban. Itt őrzik Hadik Mihály múmiáját, a török elleni harcok dicső hőséét. A vár napjainkban múzeumoknak és galériáknak ad otthont.

Muraszombat

A 15. században épített kastély a város fő látnivalója, melyet a török elleni védekezés miatt hatalmas és robosztus saroktornyokkal építettek fel. A település Szlovéniában található. A hatalmas parkban álló kastélynak szép árkádos udvara, szobrokkal díszített homlokzata van. A kastélyban napjainkban múzeum működik, mely régészeti és néprajzi gyűjteményeket mutat be.

Csáktornya – Zrinski vár

A vár hajdani magyar területen fekszik, ma Horvátországhoz tartozik. Mai nevén: Cakovec, melyet az I. világháborút követően választották le Zala megyéről. A város és a vár története a horvát Zrínyi családéval kapcsolódik egybe. A helységet 1267-ben említik először, mint a csák nemzetség szállásbirtokát. 1546-tól a Zrínyi család központja. A Zrínyi család birtokai az osztrák főurak zsákmányává váltak. A vár a 16-17. századból származó Zrinski erődítményből és az öreg barokk kastély épületeiből állt össze. Renoválását elkezdték, benne a Medimurje Múzeum található.

Varasd – Varasdi vár

A 16. század végéig a Varasdi Öreg várnak sok tulajdonosa váltotta egymást. A vár a varasdi barokk városközpont része. Dominanciájával és méreteivel meghatározza a történelmi belváros északi határait. Az Öreg várban 1925-től a Varasdi Múzeum van. Történelmi és Rovartani Gyűjtemény, ferences, kapucinus és orsolyita kolostorok, valamint számos templom található a városban.

© 2005 - 2020 Radics és Társa Kft. - Minden jog fenntartva!